Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Συνταγές ομορφιάς με μέλι

Συνταγές ομορφιάς με μέλι

To μέλι είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα. Ενυδατώνει αποτελεσματικά, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, θρέφει και αναπλάθει την επιδερμίδα, ενώ είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και ανακουφίζει από ερεθισμούς και κνησμό. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί δημοφιλές συστατικό σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς. Συγκεντρώσαμε τις 15 καλύτερες:
Μάσκες προσώπου
1. Για μια απλή ενυδατική μάσκα, απλώνουμε μια λεπτή στρώση μελιού σε όλο το πρόσωπο και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε με ζεστό νερό.
2. Αναμειγνύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με ένα κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια-δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάνουμε απαλό μασάζ με αυτό στο πρόσωπο. Χαλαρώνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
3. Για πιο απαλή και λαμπερή επιδερμίδα χρησιμοποιούμε ίση δόση μελιού και χυμού λεμονιού για να φτιάξουμε μια λοσιόν που θα εφαρμόσουμε στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά πριν αφαιρέσουμε με κρύο νερό.
4. Για πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος: ψιλοκόβουμε δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό και χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τον κρόκο ενός αυγού. Έπειτα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε μια χοντρή στρώση στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Η μάσκα αυτή θεωρείται ότι βοηθάει πολύ και με τα μαύρα στίγματα αλλά και με τις ρυτίδες.
5. Για απολέπιση, συνδυάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Απαλά τρίβουμε το πρόσωπο με αυτή τη μάσκα για μερικά λεπτά και αφαιρούμε πλένοντας με ζεστό νερό.
Τονωτικές λοσιόν
6. Αυτή η σπιτική λοσιόν τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου: βάζουμε δύο κουταλιές τις σούπας χαμομήλι (ή ένα φακελάκι) σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήνουμε να απελευθερώσει το άρωμά του για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε. Προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας μέλι και 2-6 κουταλιές μηλόξιδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Ρίχνουμε το υγρό σε ένα γυάλινο μπουκάλι που θα μας κρατήσει περίπου για ένα μήνα. Την απλώνουμε με βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο καθημερινά μετά τον καθαρισμό. Δεν ξεχνάμε να ολοκληρώσουμε με μια καλή ενυδατική κρέμα.
7. Το αγγούρι είναι εκπληκτικό για την τόνωση της επιδερμίδας και γίνεται ακόμη καλύτερο όταν συνδυάζεται με μέλι. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα μεσαίο αγγουράκι. Το κάνουμε πολτό χτυπώντας το στο μπλέντερ και το στραγγίζουμε πάνω από ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι (ειδικό πανί που χρησιμοποιείται για στράγγισμα τυριών). Περίπου 15 λεπτά αργότερα, παίρνουμε το χυμό που συγκεντρώσαμε και τον ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι όπου προσθέτουμε και δύο κουταλάκι μέλι. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε το μέλι για μερικά δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει πιο ρευστό. Κουνάμε το μπουκάλι καλά και με βαμβάκι απλώνουμε τη λοσιόν στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Διατηρείται στο ψυγείο.
Για τα μάτια
8. Βυθίζουμε ένα φακελάκι χαμομηλιού σε βραστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα δύο κουταλάκια αγγούρι (καθαρισμένο από φλούδα και σπόρια), μια κουταλιά της σούπας aloe vera gel και μισό κουταλάκι μέλι. Προσθέτουμε το χαμομήλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο. Με το δάχτυλο απλώνουμε απαλά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Είναι εξαιρετικό για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
Για το μπάνιο
9. Αναμειγνύουμε ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι με ένα φλιτζάνι γάλα σε σκόνη, 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα αυτό σε γυάλινο βάζο. Γεμίζουμε τη μπανιέρα και ρίχνουμε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα στο νερό. Έπειτα προσθέτουμε και περίπου 1 φλιτζάνι μέλι.
10. Για απολέπιση σώματος πολτοποιούμε δύο μικρά πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε με δύο φλιτζάνια γιαούρτι, δυο κ.τ.σ. μέλι και τρεις κ.τ.σ. κόκκους καφέ. Τρίβουμε με το μείγμα αυτό απαλά όλο το σώμα στο ντους και ξεβγάζουμε. Με αυτή τη φόρμουλα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα ενώ οι κόκκοι καφέ βοηθούν και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας καθώς αυξάνουν την ροή και την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του μασάζ.
11. Απολέπιση και λάμψη υπόσχεται το γαλάκτωμα που φτιάχνουμε αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι παπαρουνόσπορους με ένα φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κτσ χυμό λεμινιού και 1/4 φλιτζανιού μέλι. Απλώνουμε σε όλο το σώμα και ξεπλένουμε στο ντους. Οι παπαρουνόσποροι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι είναι πολύ ευεργετικές σε περιπτώσεις εξανθημάτων και ερεθισμών. Ο συνδυασμός των παπαρουνόσπορων με το μέλι είναι ιδανικός για ξηρές επιδερμίδες.
Για τα χέρια
12. Αυτή η συνταγή από το Bonding Over Beauty της Erika Katz έχει γλυκό άρωμα και είναι εξαιρετική ως scrub για ταλαιπωρημένα χέρια. Αναμειγνύουμε ίση ποσότητα από πολτό μάνγκο, μέλι, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.
Για τα πόδια
13. Υπέροχο scrub για ποδόλουτρο που γίνεται εύκολα με πολτό από κολοκύθα (1 φλιτζάνι), γιαούρτι (1 φλιτζάνι), ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι), μέλι (2 κ.τ.σ.) και ελαιόλαδο (1/2 κ.τ.γ.) Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και αφού πλύνουμε τα πόδια μας σε ζεστό νερό, απλώνουμε το scrub με κυκλικές κινήσεις. Κάνουμε μασάζ στα πόδια για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε με ζεστό νερό, σκουπίζοντας απαλά με καθαρή πετσέτα.
14. Για να μαλακώσουν, ενυδατωθούν και αναζωογονηθούν τα πόδια λιώνουμε φρέσκα φύλλα μέντας και τα ρίχνουμε σε ένα μείγμα από μία κ.τ.σ. λάδι καρύδας και 2 κ.τ.σ. μέλι (εάν χρειαστεί τα ζεσταίνουμε ελαφρώς σε φούρνο μικροκυμάτων για να είναι πιο ρευστά). Κάνουμε μασάζ με αυτό στα πόδια. Είναι χαλαρωτικό ειδικά όταν χρησιμοποιείται ζεστό. Με την προσθήκη μίας κ.τ.σ. ζάχαρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απολεπιστικό.
Τα μυστικά της Κλεοπάτρας
Η Αιγύπτια Βασίλισσα φρόντιζε ιδιαίτερα την επιδερμίδα της με μπάνια σε γάλα γαϊδούρας με μέλι και αιθέρια έλαια αμυγδάλου. Κάντε το όπως η Κλεοπάτρα ρίχνοντας στην μπανιέρα 3 φλιτζάνια γάλα, μισό φλιτζάνι μέλι και 5 κτσ. αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Για το πρόσωπο η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε πολτό από πράσινο σταφύλι με μέλι, ενώ για τα μαλλιά έφτιαχνε μια μάσκα με 3 κτσ μέλι και 1 κ.τ.σ. καστορέλαιο -εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά για 5-15 λεπτά και ξεβγάζεται αφήνοντάς τα γυαλιστερά και απαλά. Τέλος, για την ενυδάτωση του προσώπου, φτιάξτε την κρέμα της Κλεοπάτρας ζεσταίνοντας κερί μέλισσας με 1 κ.τ.σ. αμυγδαλέλαιο μέχρι να ρευστοποιηθεί και μετά προσθέστε 2 κ.τ.σ. aloe vera και 4 σταγόνες ροδόνερο. Αφού κρυώσει συντηρείται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.
Ευχαριστούμε πολύ την foodscross
beauty@spa-about.gr

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο