Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Παιχνίδι στην πισίνα

Παιχνίδι

Παιχνίδι στην πισίνα

Το αόρατο μπουκάλι

Πάρτε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι 2 l, αφαιρέστε την ετικέτα και γεμίστε το με νερό της πισίνας. Προσπαθήστε να βρείτε ένα μπουκάλι με άσπρο καπάκι ή με καπάκι του ίδιου χρώματος με τα πλακάκια της πισίνας.

Χωριστείτε σε δύο ομάδες και φτιάξτε δυο γραμμές μέσα στο νερό. Η κάθε ομάδα να βρίσκεται σε ένα διαφορετικό άκρο της πισίνας με τα πρόσωπα στραμμένα προς την έξω πλευρά. Ένας ενήλικας ή ένας από τους παίκτες στέκεται έξω από την πισίνα και ρίχνει το μπουκάλι στο νερό. Όταν οι ομάδες ακούσουν το σπλας γυρίζουν και προσπαθούν να βρουν το μπουκάλι.

Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά είναι μια πραγματική πρόκληση καθώς το μπουκάλι πεφτοντας μέσα στην πισίνα γίνεται σχεδόν αόρατο. Καλή σας διασκέδαση!

 

Atomic Whirlpool 

Βάλτε τους κολυμβητές να παραταχθούν στο άκρο της πισίνας σε μία μονή γραμμή με πολύ λίγο χώρο ανάμεσα τους. Στη συνέχεια πείτε τους να περπατήσουν για μερικά λεπτά, ύστερα να τρέξουν χαλαρά για μερικά λεπτά και μετά να τρέξουν γρήγορα για μερικά λεπτά ακόμα. Εάν γίνει σωστά θα είναι το νερό εκείνο που θα τους μεταφέρει γύρω-γύρω στην πισίνα. Στο τέλος πείτε τους να γυρίσουν από την άλλη πλευρά και να τρέξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσουν να τρέξουν κόντρα στο ρεύμα!

Παιχνίδι

Μπάσκετ ή Βόλεϋ στην πισίνα

Είτε πρόκειται για παιχνίδι ένας προς έναν είτε για ομάδες, τόσο το μπάσκετ όσο και το βόλεϊ δεν είναι ποτέ πιο διασκεδαστικά από ότι όταν παίζονται στην πισίνα. Υπάρχει ειδικός εξοπλισμός που μπορεί να τοποθετηθεί στην πισίνα του σπιτιού σας, αντοχής και καλοσχεδιασμένος, και να σας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης για πολύ καιρό.

 

Το χταπόδι 

Διαλέξτε κάποιον για να κάνει τη «μάνα». Στη συνέχεια όλοι στέκονται στο κέντρο της πισίνας. Οι παίκτες φτιάχνουν μια γραμμή στην μια πλευρά της πισίνας και προσπαθούν να κολυμπήσουν μέχρι την άλλη χωρίς να σημαδευτούν από τη «μάνα». Οι παίκτες που σημαδεύονται από τη «μάνα», την πιάνουν από το χέρι για τον επόμενο γύρο και οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να τους προσπεράσουν χωρίς να παγιδευτούν. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να μείνει ένας μόνος παίκτης που δεν έχει παγιδευτεί. Στον επόμενο γύρο επιλέγουν καινούργια «μάνα» και το παιχνίδι ξαναρχίζει.

 

Δελφίνια και καρχαρίες 

Αρχικά συγκεντρωθείτε στο κέντρο της πισίνας. Ονομάστε τους μισούς παίκτες «δελφίνια» και τους άλλους μισούς «καρχαρίες», αφήνοντας έναν παίκτη που θα παίξει το ρόλο του αρχηγού. Προσδιορίστε ποια πλευρά της πισίνας θα είναι το «σπίτι» των καρχαριών και ποια το «σπίτι» των δελφινιών. Όταν είστε έτοιμοι ο αρχηγός φωνάζει είτε «δελφίνια», είτε «καρχαρίες». Όποιο γκρουπ κληθεί πρέπει γρήγορα να κολυμπήσει προς το σπίτι του χωρίς να τους πιάσουν οι αντίπαλοι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φωνάζετε τυχαία είτε τη μία είτε την άλλη ομάδα. Όποιος παίκτης πιαστεί από την αντίπαλη ομάδα γίνεται μέλος της. Το παιχνίδι τελειώνει όταν όλοι οι παίκτες γίνουν μέλη της ίδιας ομάδας.

 

Ο διαγωνισμός του παγωμένου  T-shirt

Βυθίστε 2 t-shirt στο νερό και παγώστε τα για 2-3 μέρες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βγάλτε τα t-shirt από την κατάψυξη  και μοιράστε τους φίλους σας σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα θα κάνει  ότι μπορέσει για να ξεπαγώσει και να φορέσει το t-shirt. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε στην αυλή προκειμένου να το ξεπαγώσετε: το λάστιχο, την πισίνα, να το χτυπήσετε στο πεζοδρόμιο, να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή την αναπνοή σας. Κάθε 15’’ αλλάζει το πρόσωπο που προσπαθεί να ξεπαγώσει το t-shirt. Βάλτε κάποιον να φωνάζει αλλαγή κάθε 15’’. Η πρώτη ομάδα που θα το ξεπαγώσει και θα το φορέσει ένα μέλος της κερδίζει.

 

Συγκρουόμενες μπάλες 

Χρησιμοποιώντας ένα σκοινί χωρίστε ένα μικρό κομμάτι της πισίνας. Βάλτε όλους τους παίκτες σε αυτό το κομμάτι, καθένας κρατώντας μία μπάλα θαλάσσης. Μετράτε μέχρι το τρία και οι παίκτες χρησιμοποιούν τις μπάλες τους σαν προφυλακτήρα για να σπρώξουν ο ένας τον άλλον πάνω στο σκοινί, σαν να είναι συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Όποιος ακουμπήσει το σκοινί πρέπει να φύγει από την πισίνα. Συνεχίζετε να παίζετε μέχρι να μείνει ένας μόνο παίκτης στην πισίνα και έτσι να κερδίσει το παιχνίδι.

Παιχνίδι

Survivor πισίνας

Ένας από όλους κάνει τη «μάνα». Επιλέγει να είναι είτε δελφίνι, είτε βάτραχος, είτε υποβρύχιο. Το δελφίνι πρέπει να κολυμπάει πάνω στο νερό. Ο βάτραχος πρέπει να κολυμπάει στο μέσο. Το υποβρύχιο πρέπει να κολυμπάει κοντά στον πυθμένα της πισίνας. Η «μάνα» πρέπει να κλείσει τα μάτια της και να προσπαθήσει να ακουμπήσει τους άλλους παίκτες. Όταν ένας παίκτης καταφέρνει να κολυμπήσει και να φτάσει στο άλλο άκρο της πισίνας, φωνάζουμε όλοι μαζί “survivor”. Όποιον ακουμπήσει η «μάνα», γίνεται εκείνος «μάνα» με τη σειρά του. Όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται το παιχνίδι.

 

Η σκυταλοδρομία του βρεγμένου t-shirt

Το παιχνίδι ξεκινάει σαν οποιοδήποτε άλλο αγώνα σκυταλοδρομίας. Δημιουργούνται δύο ομάδες και οι μισοί από την κάθε ομάδα στέκονται στις απέναντι άκρες της πισίνας. Τι είναι εκείνο που κάνει αυτό τον αγώνα σκυταλοδρομίας διαφορετικό; Το βρεγμένο t-shirt! Στον πρώτο παίκτη της κάθε ομάδας δίνετε ένα βρεμένο t-shirt. Οι παίκτες φορούν τα t-shirt κανονικά, μετά πηδούν στην πισίνα, κολυμπούν διασχίζοντας την, βγαίνουν έξω, βγάζουν το t-shirt και το δίνουν στον επόμενο παίκτη της ομάδας. Η πρώτη ομάδα, της οποίας όλοι οι παίκτες θα καταφέρουν να διασχίσουν την πισίνα φορώντας το t-shirt, κερδίζει.

 

Duck Push

Αν έχετε πισίνα στην αυλή σας και μεγάλη παρέα, τότε ρίξτε μερικά λαστιχένια παπάκια μέσα σε αυτή και μπορείτε να παίξετε. Να πως θα γίνει: βάλτε τρεις ή τέσσερις παίκτες στο ένα άκρο της πισίνας και δώστε 1 λαστιχένιο παπάκι στον καθένα. Όταν πείτε “πάμε”, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την μύτη τους για να σπρώξουν το παπάκι μέχρι την άλλη άκρη της πισίνας. Μπορούν επίσης να φυσήξουν το παπάκι προς τα εμπρός, αλλά απαγορεύεται να δαγκώσουν το παπάκι και να το μεταφέρουν στην άλλη άκρη της πισίνας με το στόμα τους. Εννοείται πως δεν μπορούν να αγγίξουν το παπάκι με τα χέρια ή τα πόδια τους. Επιπλέον οι παίκτες μπορούν να αποσπάσουν τους αντιπάλους τους πετώντας τους νερό στο πρόσωπο ή στα παπάκια τους κάνοντας τα να αλλάξουν κατεύθυνση. Το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να αγγίξουν τα παπάκια των άλλων παικτών ή τους άλλους παίκτες. Ο πρώτος που θα καταφέρει να μεταφέρει με το σωστό τρόπο το παπάκι του μέχρι το άλλο άκρο της πισίνας είναι ο νικητής.

No Comments