Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Γονείς: Ελάχιστος ο «ποιοτικός χρόνος» με τα παιδιά τους

Γονείς Ελάχιστος ο ποιοτικός χρόνος

Γονείς: Ελάχιστος ο «ποιοτικός χρόνος» με τα παιδιά τους

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι ο ποιοτικός χρόνος που έχουν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι ελάχιστος. Γονείς: Ελάχιστος ο «ποιοτικός χρόνος»

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας απομακρύνουν τους γονείς από τα παιδιά όταν όλοι επιστρέφουν στη… βάση τους, δηλαδή στο σπίτι.

Γονείς: Ελάχιστος ο «ποιοτικός χρόνος»

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο με τους γονείς τους όταν επιστρέφουν τα πρώτα από το σχολείο και τις δραστηριότητές τους και οι δεύτεροι από την εργασία τους, ενώ το χειρότερο είναι ότι ο χρόνος αυτός είναι και λιγότερο ποιοτικός.

7 στα 10 παιδιά δεν είναι ικανοποιημένα

Σε ερώτηση 2.000 παιδιών ηλικίας από 6 έως 17 ετών σχετικά με τον χρόνο που περνούν με τους γονείς τους, το 73% δήλωσε μη ικανοποιημένο έχοντας ανάγκη για περισσότερες ευκαιρίες σύνδεσης με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ίδια αμερικανική έρευνα, και οι γονείς είχαν αντίστοιχη άποψη αφού το 70% δήλωσε ότι δεν περνά αρκετό χρόνο με τα παιδιά του.

Ωστόσο, ακόμα και αυτός ο ελάχιστος χρόνος ανάπτυξης οικογενειακών δεσμών στην καθημερινότητα δεν φαίνεται να είναι ποιοτικός.

Άλλη έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι οι Βρετανοί γονείς περνούν λιγότερα από 30 λεπτά «ποιοτικού χρόνου» καθημερινά με τα παιδιά τους.

Οι μπαμπάδες δυσκολεύονται περισσότερο

Μάλιστα, οι μπαμπάδες είναι αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο να συνδεθούν με τα παιδιά τους καθώς μόνο το 50% θεωρεί ότι περνά αρκετό χρόνο με τις κόρες του.

Οι μητέρες, από την άλλη πλευρά, σε ποσοστό 55% θεωρούν ότι «καταναλώνουν» αρκετό ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Η ανάπτυξη δεσμών στην εφηβεία

Η δυσκολότερη ηλικία για την ανάπτυξη δεσμών είναι φυσικά αυτή της εφηβείας, αφού οι γονείς σε ποσοστό 37% παραδέχονται ότι οι πιο απαιτητικές ηλικίες είναι από 13 έως και 17 ετών.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι γονείς που τους «καταπίνει» το άγχος της καθημερινότητας και προτιμούν να χαλαρώνουν βλέποντας τηλεόραση παρά να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους.

Τα παιδιά κλείνονται στον εαυτό τους

Και τα παιδιά, ειδικά στη δύσκολη ηλικία της εφηβείας τείνουν να «κλείνονται» στον εαυτό τους και/ή να προτιμούν την επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας.

Η ίδια έρευνα αποφαίνεται ότι το 37% των γονιών δυσκολεύεται να «ανοίξει» συζήτηση με τα παιδιά του καθώς το 1/3 αυτών προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο μόνο στο δωμάτιό του.

Τα παιδιά καταλήγουν σε ποσοστό 42% να δουν τηλεόραση, ενώ ένα 39% προτιμά τα βιντεοπαιχνίδια από τη συναναστροφή με τους γονείς του.

Συνεπώς, οι γονείς καταφέρνουν να περνούν μόλις 30 λεπτά καθημερινά ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους, τη στιγμή που αυτά επικοινωνούν διαδικτυακά για 75 λεπτά με τους φίλους τους.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο