Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Τα 7 θαύματα του πράσινου τσαγιού

Τα 7 θαύματα του πράσινου τσαγιού

Πράσινο τσάι. Ένα αφέψημα με μεγάλη παράδοση και άπειρες ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.
“Ενα φλιτζάνι τσάι θα αποκαθιστούσε την κανονικότητα” έλεγε ο Ντάγκλας Άνταμς στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας “Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστόπ”. Τελικά είχε ανακαλύψει κάτι. Φαίνεται πως η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού κάνει θαύματα για τον οργανισμό. Στο time.com διαβάσαμε επτά τρόπους με τους οποίος το πράσινο τσάι θα:
1. Είναι καλό για τα οστά. Περισσότερο κι από το γάλα. Το πράσινο τσάι θα μπορούσε να επιβραδύνει τη διαδικασίας της οστεοπόρωσης που σχετίζεται με την ηλικία και να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καταγμάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Nutrition Research”. Γυναίκες που έπιναν μέχρι και τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης, σύμφωνα με το πόρισμα.
2. Μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου. Τα ποσοστά του καρκίνου είναι χαμηλότερα σε χώρες, όπως η Ιαπωνία, όπου το πράσινο τσάι είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο ποτό, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Maryland. Κι ενώ οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι σίγουροι κατά πόσο το τσάι από μόνο του ευθύνεται για τα χαμηλά επίπεδα του καρκίνου, το ρόφημα αυτό είναι γνωστό ότι περιέχει ουσίες διάσημες για την αντιοξειδωτική δράση τους. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προστατέψουν τα κύτταρα του DNA από βλάβες -ένα από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, το πράσινο τσάι έχει ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και που είναι η πρώτη αιτία εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
3. Βοηθάει στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους. Μάλιστα, μπορεί ακόμη και να μειώσει το σωματικό λίπος. Σύμφωνα με έρευνα που διήρκεσε 12 εβδομάδες και δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την παχυσαρκία και τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτή, όπως ο διαβήτης.

4. Το πράσινο τσάι επιδρά και στη χοληστερίνη. Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα της LDL -της “κακής”χοληστερίνης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής. Γενικά, όσοι πίνουν τσάι παρουσιάζουν ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα LDL σε σχέση με αυτούς που δεν πίνουν πράσινο τσάι.
5. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτοί που πίνουν πράσινο τσάι έχουν πιο γερά ούλα, με σημαντικά μειωμένες περιπτώσεις ουλίτιδας, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ερευνητές σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας. Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν ότι όσο πιο πολύ τσάι καταναλώνει κάποιος τόσο λιγότερα ήταν τα συμπτώματα περιοδοντίτιδας. Επομένως, δύο και περισσότερα φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά μπορεί να έχει αντίκτυπο και στην στοματική υγιεινή.
6. Μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες ιατρική σχολή του Harvard. Η άποψη αυτή ενισχύεται από τα αποτελέσματα μεγάλη έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία σε δείγμα 40.000 ατόμων, καθώς βρέθηκε πως ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό ήταν κατά 26% χαμηλότερος για όσους πίνουν τακτικά τσάι. Σημειωτέον ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή την έρευνα καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. Γεμίστε λοιπόν τώρα ξανά το φλιτζάνι σας και εξασφαλίστε την υγεία της καρδιάς σας!
7. Κάντε ενέσεις ενέργειας με πράσινο τσάι! Ακόμη και όσοι προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης μπορούν να απολαύσουν τα ενεργειακά οφέλη του πράσινου τσαγιού, καθώς ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει 24-56 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης συγκριτικά με τα 95-200 που περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ! Το τσάι επομένως δίνει ενέργεια χωρίς τους πονοκεφάλους, τη νευρικότητα και τη ναυτία που συνεπάγεται η υπερβολική καφεΐνη. Κι αυτή η μικρή ένεση καφεΐνης μπορεί να αυξήσει την αντοχή στην άσκηση, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας. Είτε ασχολείστε με τον αθλητισμό είτε απλώς θέλετε κάτι για να ανεβείτε, φτιάξτε ένα πράσινο τσάι ακόμη και απολαύστε υπεύθυνα!

beauty@spa-about.gr
www.foodscross.com

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο