Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

(+30) 6940000002 info@spa-about.gr

Banzo de Senzala

Banzo de Senzala

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Capoeira στην Αθήνα, «Banzo de Senzala Atenas». Η Capoeira σήμερα είναι μια μορφή έκφρασης που εμπεριέχει μουσική, χορό, πολεμική τέχνη, παιχνίδι, ακροβασία, φιλοσοφία και άθληση.
Η Capoeira είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής. Πολλοί από τους μαθητές μας, αφοσιώνονται στην Capoeira μακροπρόθεσμα ενώ άλλοι προπονούνται απλά για να διασκεδάσουν ή να αναπτύξουν μια καλή φυσική κατάσταση.
Λόγω της πολυμορφικής της σύνθεσης, η Capoeira είναι μια τέχνη, που δύσκολα περιγράφεται. Όταν ρωτήθηκε ένας μεγάλος δάσκαλος, ο Mestre Sombra, τι είναι η Capoeira, αυτός απάντησε: «Η Capoeira είναι μια προσευχή.»
H Capoeira ‘παίζεται’ μέσα σε έναν ανθρώπινο κύκλο, την Roda. Οι κινήσεις που γίνονται μέσα στην Roda είναι ένας μικρόκοσμος και συμβολίζουν τις μάχες για ελευθερία, αξιοπρέπεια και ειρήνη που δίνονται στον μεγάλο κύκλο της ζωής.
Το παιχνίδι παίζεται από δύο άτομα που ξεκινούν γονατίζοντας στο έδαφος μπροστά από τα ‘Berimbaus’. Το σημείο αυτό ονομάζεται ‘Pé da Cruz’ ή ‘Pé do Berimbau’ που σημαίνει το πόδι του σταυρού ή το πόδι του Berimbau αντίστοιχα.
Το γκρουπ Banzo de Senzala Atenas δημιουργήθηκε από τον Mestre Ediandro Almeida (δημιουργό και επικεφαλή του γκρουπ Banzo de Senzala – Βαρκελώνη), και τον Professor Manel Ariza. Ο Mestre Ediandro είναι απόφοιτος της Association of Capoeira Senzala de Santos του Master Sombra. Επίσημα, η Ακαδημία Banzo de Senzala Atenas άρχισε της δραστηριότητές της στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 2001.
Το γκρουπ, σαν μια προέκταση της σχολής στη Βαρκελώνη, είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη της capoeira στην Αθήνα, συντηρώντας την προέλευση και τις παραδόσεις αυτής της τέχνης.
Η Banzo de Senzala είναι μέλος της ομοσπονδίας Capoeira Senzala de Santos, όπου επικεφαλής είναι ο Master Sombra.
Απόφοιτοι Banzo de Senzala
Ελλάδα:
Monitor Giorgos (Γιώργος Τζιγκουνάκης)
Monitor Giorgos (Γιώργος Κρίτσας)
Formado Vasilis (Βασίλης Δημάς)
Formada Alexandra (Αλεξάνδρα Βασιλείου)
Formada Kalia (Κάλια Θεοδωσιάδη)
Ισπανία:
Professor Manel (Manel Ariza Prieto)
Professor Juli (Juli Nuet)
Formado Carlos
Formado Brian
Formado Chileno
Formada Laura

Μαθήματα Capoeira στην Αθήνα : Ελληνικό, Μαρούσι, Μοναστηράκι, Ηλιούπολη

Ελληνικό: Diamond Camp I

Βενιζέλου 3α και 33ης οδού, Eλληνικό

(δίπλα στον σταθμό Μετρό Ελληνικού)

Τηλέφωνο: +30 210 9618589

Μαρούσι: We – Workout Experience

Πεντέλης 67, Μαρούσι.

Τηλέφωνο: +30 6970234273

Μοναστηράκι: Dance Up Studio

Αθηνάς & Πρωτογένους 1

Μοναστηράκι, 105 51 (5ος όροφος)

Τηλέφωνο: +30 210 32 57 774

Ηλιούπολη: Back Stage Dance Academy

Πάρου 2 & Τήνου 1, Ηλιούπολη, 163 42

Τηλέφωνο: +30 210 9921804