Τα πάντα για το SPA και τα παρελκόμενα του…

Οι 10 ομορφότερες πισίνες του κόσμου

Οι 10 ομορφότερες πισίνες του κόσμου

Συχνά οι πισίνες αποτελούν τα μέρη στα οποία τόσο οι αρχιτέκτονες όσο και οι σχεδιαστές μπορούν να ονειρευτούν το αδύνατο. Αυτά τα μέρη που στο παρελθόν αποτέλεσαν χώρους θρησκευτικών τελετών, ενώ αργότερα φιλοξένησαν αθλητές και έφεραν επανάσταση στο χώρο της υγιεινής, αποκτούν σήμερα την θέση που πραγματικά τους αξίζει στην καθημερινή μας ζωή. Από μία παροχή που θεωρούνταν αναμενόμενη στα γυμναστήρια φτάνουν σήμερα να γίνονται αρχιτεκτονικά επιτεύγματα είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε συγκροτήματα κατοικιών είτε μέσα από ανακαινήσεις σπιτιών.
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τις 10 ομορφότερες πισίνες- έργα τέχνης,τα οποία προκαλούν τόσο το μάτι μας, όσο και τους νόμους της φυσικής:

πισίνες

Η στενή και μακρόστενη πισίνα βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο του οικήματος και μοιάζει να αιωρείται στον αέρα. Το κτίριο αποτελείται από επτά προκατασκευασμένα κομμάτια, ένα από τα οποία είναι γεμάτο με νερό, και χρησιμοποιεί ένα βράχο σαν αντίβαρο για να προκαλέσει την ιδέα του βάρους.

πισίνες

Το κέντρο υγρού στίβου στο λιμάνι της Κοπεγχάγης  έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του μία σειρά από εσωτερικές πισίνες, οι οποίες ορίζονται από μεγάλες πυραμίδες κατασκευασμένες από τούβλα και λειτουργούν σαν πλαίσιο. Το έργο έχει σκοπό να τονίσει την σημασία του νερού στην ιστορία, τον πολιτισμό και την έντονη ζωή στην πόλη. Αυτή η πρωτότυπη πρόταση προσφέρει πολλές εμπειρίες μέσω του νερού, το οποίο συναντούμε σε όλες τις πιθανές καταστάσεις καθώς ατμοποιείται και ρέει ελκύοντας τις αισθήσεις μας. 

πισίνες

Αυτή η εναέρια πισίνα, των 27 μέτρων σε μάκρος, με πυθμένα από γυαλί, βρίσκεται σε περιοχή του νότιου Λονδίνου, όπου συνδέει δύο πύργους διαμερισμάτων.

πισίνες

Όταν ένα νεαρό ζευγάρι ζήτησε μια καλοκαιρινή κατοικία με μία πισίνα μεγάλων διαστάσεων, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που μπορούμε να θαυμάσουμε στη φωτογραφία. Μπαίνοντας στην κατοικία κάτω από τον υπερυψωμένο χώρο της πισίνας και πριν το ταξίδι της ανόδου προς το εσωτερικό, έχει κανείς την ευκαιρία να θαυμάσει όλους τους διαφορετικούς χώρους του υδάτινου έργου.

πισίνες

Η πισίνα αυτή αποτελεί το κεντρικό υδάτινο χαρακτηριστικό ενός ξενοδοχείου στην Μαγιόρκα. Το βασικό στοιχείο της είναι η λαμπερή κίτρινη φατσούλα. Η έντονη απόχρωση του κίτρινου και η διάμετρος των δώδεκα μέτρων δίνουν μοναδική μορφή και χρώμα σε σύγκριση με το συνηθισμένο καθαρό μπλε που έχουν συνήθως οι παραλληλόγραμμες πισίνες στα ξενοδοχεία. Η  “ smile pool” δημιουργήθηκε σαν επέκταση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους νέους φιλοξενούμενους. 

πισίνες

Βρισκεται στη Δανία και θεωρείται η μεγαλύτερη παραθαλάσσια κατασκευή του είδους της, μιας και περιλαμβάνει πισίνα μήκους 50 m, παιδική πισίνα, πισίνα καταδύσεων και δύο σάουνες. 

πισίνες

Μια δημόσια πισίνα στη Στοκχόλμη δίνει την αίσθηση του απείρου, γοητεύοντας το βλέμμα των τουριστών, την ώρα που απολαμβάνουν τη βουτιά στα ήρεμα νερά της. Με έκταση μεγαλύτερη του ενός  χιλιομέτρου, είναι σχεδιασμένη με τρόπο που φαίνεται σαν να ενώνεται με τη Βαλτική Θάλασσα. 

πισίνες

Αυτή η πισίνα, βάρους 66 τόνων, προβάλλεται περίπου 15 μέτρα εκτός του κεντρικού κτηρίου και διαθέτει γυάλινο πυθμένα, που δίνει την ευκαιρία στους κολυμβητές να απολαμβάνουν το φυσικό φως. 

πισίνες

Χρησιμοποιώντας την αυστηρότητα της κατασκευής ενός κοντέινερ, μια καναδική εταιρία δημιούργησε αυτήν την πολυχρηστική πισίνα, που μπορεί να ελεγχθεί πλήρως μέσω εφαρμογών από το κινητό τηλέφωνο. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φτάσει από -10 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ με ένα χώρισμα και ειδικό κάλυμμα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε τζακούζι.  

πισίνες

Στρογγυλεμένοι φεγγίτες φωτίζουν αυτή τη δημόσια πισίνα, ενώ μικροί καθρέφτες αφήνουν το βλέμμα να ταξιδεύει στο χώρο. Η χωροταξική διαρρύθμιση δίνει την αίσθηση της ρευστότητας μέσω της διαφάνειας και του βάθους, που είναι τονισμένα από το φυσικό φως. Η διακόσμηση του χώρου στηρίζεται στις αρχές του Φενγκ Σούι, καθώς με την κυματιστή δικέλυφη όψη του θυμίζει τις κυκλικές κινήσεις της επιφάνειας του νερού και διευκολύνει τη ροή της ενέργειας στο χώρο. 

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο